LED stadionverlichting – licht op échte hoogte

Het goed verlichten van een stadion is geen standaard werk en alles behalve een eenvoudige klus. Specifieke kennis en kunde is nodig om tot een goed stadion lichtplan te komen. Om het plan in de praktijk ook te laten functioneren heb je professionals nodig in montage en installatie. In dit artikel lichtten we twee stadions uit die we onlangs van nieuwe LED stadion verlichting hebben voorzien.

Voorbereiding

Goede voorbereiding is het halve werk. In een gesprek met de club/bvo wordt eerst een haalbaarheidsonderzoek gedaan om de noodzaak van nieuwe stadionverlichting vast te stellen. Dit kan zijn omdat de huidige verlichting niet meer aan de licht(hinder)normen voldoet, of omdat de installatie is afgeschreven. De specifieke wensen en eisen zijn bij iedere club anders. Dit kan ‘m in de wijze van bediening zitten of een aparte afstand tussen de masten en het stadion. Geen stadion is hetzelfde en daar houden wij uiteraard rekening mee, het is altijd maatwerk en dat kost tijd en voorbereiding. Vervolgens wordt de investering in kaart gebracht en besproken met de club of bvo. Uiteraard komt er meer bij kijken, waarvan je een deel hier terugvindt.

Sparta Rotterdam, LED stadionverlichting vanaf 2021

Onlangs installeerde OVI-Enschede de prachtig nieuwe verlichting bij Sparta Rotterdam. Bij de eerste thuiswedstrijd van seizoen 2021-2022 mocht de nieuwe LED verlichting aan. Lichtshows, UEFA C normen, fantastische spelbeleving en een razendsnelle installatie. Lees hier meer over de aanpak en een tevreden klant.

Clubliefde, sfeer, authenticiteit zijn volop aanwezig in Het Kasteel, evenals prachtige verlichting. SP-AR-TA!

Contact over LED stadionverlichting?

Bij ons ben je aan het juiste adres, neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek, haalbaarheidsonderzoek en uitgebreid advies.