paardenbak verlichting, verlichting voor paardensportVerlichting voor de paardensport

Of het nou gaat om een binnen- of buitenmanege, wanneer u gaat voor prestatie en het beste wilt voor paard en ruiter is goede verlichting belangrijk. Slechte verlichting kan door ruiter en paard als hinderlijk worden ervaren en kan zelfs blessuregevoelig zijn. Onze LED modules zijn afgesteld en worden zo geplaatst dat paarden geen last hebben van lichthinder.

Met welke lamp heb ik welke besparing?

De vervanging boven de paardenbak kan 1 op 1 plaatsvinden met een directe energiebesparing van 60% of hoger. Onze 150 watt LED modules vervangen de momenteel veelgebruikte 400 watt halogeenlampen. Een gemiddelde buitenbak van 40 bij 20 meter is dus al met 2 maal een 150 watt LED armatuur verlicht. Bijkomend voordeel is dat de lampen zijn voorzien met licht vanaf 4500K (Kelvin). Dit is wit licht en zorgt voor extra hoge lichtwaardes op de locatie.

Paardensport verlichting, wat kost dat?

Onze modules zijn niet duur en gaan 20 jaar mee, daarom is een investering vaak éénmalig. De totaalprijs voor verlichting in de paardensport is afhankelijk van de situatie op locatie. Een offerte van Mastverlichting.com is altijd vrijblijvend en daarbij ontvangt u een lichtberekening en uitgebreid advies met terugverdientijd.
Benieuwd? Neem vrijblijvend contact op.

Aanvraag lux-berekening

Werkwijze voor verlichten van de paardenbak

We komen graag bij u langs om de huidige situatie in kaart te brengen. Veelal is er al verlichting boven de paardenbak aanwezig en is de vraag of deze nog voldoet aan de huidige wensen. Ook voor nieuwe licht installaties kunt u bij ons terecht.

Wij komen regelmatig op maneges waar de huidige verlichting (vaak hogedruk natrium lampen) boven de paardenbak verouderd is. U kunt ook preventief een lichtmeting laten uitvoeren om te weten of de lichtwaardes op orde zijn.

Subsidie op LED verlichting in de paardensport

In bijna alle gevallen kunt u gebruik maken van subsidie. Bent u een commerciële organisatie? Dan kunt u gebruik maken van de Investeringsaftrek (EIA) of de Milieu investeringsaftrek (MIA), beter bekend als de VAMIL.

Als niet commerciële organisatie maar bijvoorbeeld als vereniging dat is aangesloten bij NOC*NSF kunt u gebruik maken van de subsidieregeling van de RVO. Indien de investering hoger is dan 3000 euro kunt u een aanvraag indienen.

We zijn u graag van dienst

U kunt met LED sportveldverlichting dus fors besparen op de stroomkosten. We helpen u graag om uw manege te verlichten en het aanzien te geven dat het verdiend. We vinden persoonlijk contact belangrijk en komen daarom graag eens bij u langs, neem gerust contact op voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.

Binnenkort meer info…

Contact opnemen