Jeu de Boules (Petanque)

Ook voor uw Jeu de Boules vereniging kan Mastverlichting.com u van dienst zijn. LED sportveldverlichting is erg geschikt voor ieder type baan.
Nederland kent zo’n 250 actieve Jeu de Boules verenigingen, waarvan de meeste ook een eigen terrein hebben. Een goed eigen terrein is belangrijk omdat openbare terreinen vanwege de vaak harde bovenlaag niet voldoen. Bij een eigen terrein is goede verlichting natuurlijk onontbeerlijk.

Professionele aanleg en verlichting

De afgelopen jaren zijn er steeds meer accommodaties t.b.v. Jeu de Boules bijgekomen. Maar waar moet een baan/ veld nou precies aan voldoen? Gelukkig heeft de NJBB (Nederlandse Jeu de Boules bond) een aantal richtlijnen opgesteld in de ‘accommodatiebrochure’, een samenvatting daarvan vindt u hiernaast.

Vereisten accommodatie
Aanvraag lux-berekening

In de accommodatiebrochure staat aangegeven dat het hebben van verlichting verplicht is bij het hebben van een A-, B-, C- of D-accommodatie. Specifieke richtlijnen voor de verlichting staan hier echter niet in. Wel is er een norm van 400 lux bekend voor de professionelere A-accommodaties. 400 lux is erg hoog en in lang niet alle gevallen zal er behoefte zijn aan zo veel licht. Maar welk type verlichting heeft u nou nodig? We bekijken graag samen met u wat de wensen en behoeftes omtrent de verlichting zijn. Onze LED sportveldverlichting kent verschillende armaturen met unieke wattages en eventueel functies voor het dimmen. Welke verlichting u nodig heeft kan afhankelijk zijn van de speelfrequentie en de totale oppervlakte van de banen. Het gebruiken van een testarmatuur kan hierbij een uitkomst bieden.

Voorbeeld

Bij vervanging van de huidige sportverlichting is het verstandig om de mogelijkheden van LED sportverlichting te bekijken. In bijna alle gevallen kan er zowel energie bespaard worden als een hogere lux-waarde worden gerealiseerd. Vraag gerust om advies, we komen ook graag bij u langs om de huidige situatie te bekijken. Zie hier een voorbeeld.

Jeu de Boules baan

Contact opnemen