Bij een succesvolle overstap naar nieuwe LED sportveldverlichting is subsidie een belangrijke factor van slagen. Subsidie op duurzame aanschaffen zoals LED sportveldverlichting, zonnepanelen en dubbel glas is volop voor handen. Momenteel wordt er gebruik gemaakt van de subsidieregeling voor duurzame sportaccommodaties (EDS), maar deze komt te vervallen per 8 december 2018.

Help! Moeten we dan nu nog snel subsidie aanvragen?

Geen paniek, ons advies zou juist zijn om even te wachten tot 1 januari 2019. Dan gaat er namelijk een subsidieregeling in werking die veel gunstiger voor u is. We hebben het hier over de subsidieregeling Stimulering bouw en onderhoud van sportaccommodaties. 

Waarom is deze regeling gunstiger?

Allereerst bedraagt de nieuwe regeling maar liefst 87 miljoen euro. Het subsidiepercentage in de huidige EDS regeling is 30% voor verenigingen en 15% voor stichtingen. Subsidie wordt verstrekt over alléén de materiaalkosten. De nieuwe regeling voorziet in een subsidie van 35% over de materiaalkosten én de installatiekosten.

Waar kan ik meer informatie krijgen?

We hebben al eerder een blogbericht geschreven over deze subsidie. Dit is het meest complete overzicht met vragen en antwoorden over de nieuwe subsidieregeling.

U kunt natuurlijk ook rechtstreeks contact met ons opnemen voor informatie en een aanvraag.