Vereniging Karro-Deux weer toekomstbestendig

De oude hogedruk radiumlampen van 1000 watt waren aan vervanging toe. Voor de vervanging is de Jeu de boules vereniging opzoek gegaan naar een duurzame oplossing met ledverlichting. Samen met Mastverlichting.com is DBC Karro-Deux tot een lichtoplossing gekomen met 400 Watt ledarmaturen.

Besparing

Niet alleen bespaart de vereniging nu 60% op de stroomkosten maar de komende 15 jaar zal de verlichting ook niet vervangen hoeven worden. Dat maakt de terugverdientijd tot ongeveer 7 jaar. Ook is er meer licht op de banen, van gemiddeld 50 lux zijn ze naar gemiddeld 92 lux gegaan, een zichtbare en prettige verbetering. Met de Nederlandse Kampioenschappen Jeu De Boules in het vooruitzicht is de hogere lux-waarde zeer welkom.

Lichtvervuiling

Indien de spreiding van het licht of de plaatsing van de lampen niet goed is kan dat leiden tot overlast. Dit noemen we ‘lichtvervuiling’ en is een onderwerp dat niet onderschat mag worden. Om problemen met omwonenden of omliggende sportclubs te voorkomen is een goed lichtplan daarom essentieel. Vervanging van uw huidige sportveldverlichting is daarom meer dan alleen het verwisselen van het armatuur, goed advies is belangrijk.

Ook bij DBC Karro-Deux was er in de oude situatie sprake van een lamp die zorgde voor overlast bij de naaste buren. ”Als de verlichting aanging leek het alsof de zon alweer opkwam” Bij de vervanging is hier rekening mee gehouden en door de juiste armaturen i.c.m. een goed lichtplan is ervoor gezorgd dat de buren geen lichthinder meer ondervinden.

Werkwijze bij vervanging

Meestal is het streven om na vervanging hogere lichtwaardes (gemeten in lux) en een betere lichtspreiding (gelijkmatigheid) te behalen. Dat in combinatie met energie besparen is soms een puzzel maar het is vrijwel altijd mogelijk. Benieuwd naar de werkwijze bij uw project? Mastverlichting.com heeft duurzame idealen en heeft als doel om de komende 5 jaar alle Sportvelden te voorzien van LED verlichting.