LED sportveldverlichting, misschien juist nú wel interessant…

Het wordt weer sneller donker de laatste tijd daarom snap ik dat u momenteel meer aan de veldverlichting zult denken. Duurzaamheid en besparing zijn steeds vaker een onderwerp van gesprek is binnen het bestuur, daarom deze 5 tips…

Hier heb ik 5 tips voor u bij het vervangen van uw huidige sportveldverlichting naar LED sportveldverlichting.

Tip 1. Is het nodig? Veel clubs vinden nieuwe LED verlichting mooi en het is prettiger om onder te sporten, maar dat alleen mag geen reden zijn voor een overstap. Bij meer dan 250 branduren is het al snel aantrekkelijk om wat betreft het energieverbruik een overstap naar LED sportveldverlichting te overwegen. Bereken sowieso een terugverdientijd bij investering, hier leest u hoe dat werkt.  Kijk ook naar andere bijkomstigheden zoals het verlagen van het Ampére en besparing op het onderhoud

Tip 2. Is de huidige verlichting toe aan vervanging of groot onderhoud? Hoe dichter u bij zo’n ‘natuurlijk vervangingsmoment’ bent hoe zinvoller een investering is. Is de gemeente eigenaar? Ook dan kan het zinvol zijn om eens met ze in gesprek te gaan, u betaalt ten slotte de energierekening.

Tip 3. Zoek een geschikte installateur of adviseur. Er zijn veel zaken om rekening mee te houden, denk maar eens aan de lichtnormen en de geschiktheid van uw huidige lichtmasten. Goed advies en een prettige samenwerking is belangrijk voor een succesvolle overstap naar LED.

Tip 4. Bekijk niet alleen de subsidiemogelijkheden vanuit het rijk (EDS) maar ook mogelijkheden vanuit de provincie en gemeente. Met een goed plan is de gemeente vaak genegen om bijvoorbeeld een deels renteloze lening te verstrekken. De EDS subsidie gaat trouwens plaatsmaken voor de nieuwe subsidieregeling bouw en onderhoud sportaccommodaties. Dat vindt plaats per 1-1-2019.

Tip 5. Extra financiële middelen nodig? Zoek naar alternatieve financieringsoplossingen zoals Stichting Waarborgfonds Sport, crowdfunding of obligaties binnen de club.

Meer weten of eens samen het gesprek aan gaan?

https://www.mastverlichting.com/contactformulier/