subsidies aanvragen voor sportclubs (2018)De EDS subsidieregeling gaat plaatsmaken voor een nieuwe subsidieregeling, kijkt u daarom bij dit bericht.

Subsidie voor sportverenigingen in 2018

Na vele verzoeken hebben we een korte update gemaakt over het aanvragen van subsidie in 2018. U kunt hier lezen over het beschikbare bedrag, de verwachtingen voor 2018 en hoe u in aanmerking komt voor subsidie. Ook gaan we kort in op de subsidieaanvraag in 2017 en wat er mis ging bij veel sportclubs waardoor zij naast de subsidie grepen.

Wat ging er mis voor veel sportclubs?

Op 2 januari dit jaar ging voor de 2e maal de subsidieregeling Energiebesparing en Duurzame energie Sportaccommodaties (EDS) van start. 6 miljoen stond ter beschikking en die pot was tot de schrik van vele sportverenigingen binnen 3 dagen leeg! Zodoende hebben velen hun aanvraag niet eens kunnen indienen. Hoe komt dat?

Verduurzamen is hip

Iedere sportvereniging heeft de wens om te verduurzamen. Logisch ook, want verduurzamen betekend besparen. Steeds meer verenigingen zien in dat zuinige LED sportveld verlichting, zonnepanelen en warmtepompen bijdragen aan besparing op stroom en gas. Dit heeft gezorgd voor een flinke toename in het aantal aanvragen en daarom was de beschikbare 6 miljoen binnen no time op.

Voorbereiding

Gebleken is dat goede voorbereiding essentieel is als u de subsidieaanvraag wilt laten slagen. Bent u als vereniging bijvoorbeeld aangesloten bij NOC*NSF? Zo niet, dan komt u niet in aanmerking voor subsidie. Geen E-herkenning? Dan kunt u de aanvraag niet opstarten. Geen geldige KvK? Dan wordt de aanvraag afgekeurd. Zorg dus voor een goede voorbereiding. Voor meer tips & tricks kunt u zich inschrijven op onze nieuwsbrief.

Statistieken van subsidieaanvragen in 20172017 subsidies sportverenigingen

De officiële hoeveelheid aanvragen is vastgesteld op 583. Daarvan zijn er 83 niet gespecificeerd. Het gemiddelde subsidiebedrag is ongeveer 11.000 euro en ruim een derde van de aanvragen is bedoeld voor de aanschaf van zonnepanelen. De eerste 500 aanvragen zijn als volgt te verdelen:
Voetbal: 248
Tennis: 178
Hockey: 35
Korfbal: 22
Atletiek: 17

Wat is het beschikbare bedrag voor 2018?

Staatssecretaris van VWS, Martin van Rijn, is blij met de massale toestroom van aanvragen. Gelukkig zijn er door Agnes Mulder en Hanke Bruins Slot (Beide CDA) kamervragen gesteld over het verhogen van het beschikbare bedrag. Immers draagt een hoger bedrag bij aan de algehele verduurzaming van sportclubs en het niet te vergeten: het energieakkoord.

Vooralsnog lijkt er weinig beweging en zal het bedrag voor 2018 wederom 6 miljoen euro bedragen.

Voor welke subsidie komt u in aanmerking en hoe doet u een aanvraag?

Bent u als sportvereniging aangesloten bij NOC*NSF? Dan komt u in aanmerking voor de EDS. We zullen u binnenkort van dienst zijn met een gericht stappenplan voor het aanvragen van een subsidie, houdt ons blog dus goed in de gaten. Indien u wilt dat wij contact met u opnemen en het stappenplan toesturen dan kunt u hier uw e-mailadres en naam achter laten.

Meer budget is een must voor verduurzaming van Nederland

Mastverlichting.com heeft duurzame idealen en vindt het belangrijk dat er meer geld vrij komt voor verduurzaming van sportclubs en verenigingen.

We hebben meer dan 24.000 sportverenigingen in Nederland en dit jaar hebben slechts 583 clubs een subsidie voor verduurzaming toegekend gekregen. In dit tempo heeft in 2020 slechts een kleine 7% van de verenigingen de kans gehad om te verduurzamen.

6 miljoen euro is eigenlijk een druppel op de gloeiende plaat. Als we verduurzaming doorzetten en de uitstoot van CO2 op een serieuze manier willen aanpakken dan zal het beschikbare budget omhoog moeten.


Interessant artikel? Zou je dit willen delen? Alvast dank
.

Bronnen: RVO en Sportpunt