Sportvelden voorzien van LED verlichting, dat doen we graag!

Momenteel zijn de meeste sportvelden voorzien van hogedruk natrium- of radiumlampen. Dit zijn de bekende 1000 of 2000 watt ‘energie-slurpers’ die ons in de donkere dagen voorzien van het nodige licht om onze sport te beoefenen. Dit heeft jarenlang prima in de behoefte voorzien, maar met de opkomst van LED verlichting is er een beter alternatief: LED sportveldverlichting. Maar waarom zou je op dit moment overstappen?

Kwaliteit van het licht

Of de uw club nu voetbal, hockey, tennis of jeu de boules beoefend, de kwaliteit van het licht is erg belangrijk. Het doel van de verlichting is immers om een sport goed en veilig te kunnen beoefenen. Ook moet de omgeving (verkeer en omwonenden) geen lichthinder ondervinden. Onderzoek heeft uitgewezen dat LED sportveldverlichting voor minder ‘lichtvervuiling’ zorgt en geschikt is voor iedere sport. In een onderzoek van TU Delft zijn verblindingswaarde, kleurweergave en gelijkmatigheid meegenomen. De kleurtemperatuur van onze LED sportveldverlichting is met een gemiddelde waarde van 4.500 K (kelvin) hoger dan de gemiddelde waarde van conventionele sportveldverlichting (rond de 3.800 K. Uit dit onderzoek is ook gebleken dat sporters de voorkeur geven aan een hogere waarde in Kelvin.

Kwaliteit Mastverlichting.com, kwaliteit sportveldverlichting

Besparen op energie

Voor uw sportvereniging of sportclub kan LED verlichting een directe besparing van energie opleveren ten opzichte van de conventionele sportveldverlichting. U kunt tot wel 65% op de stroomrekening besparen. Hogedruklampen zijn voorzien van starters die constant stroom verbruiken, de starttijd en afkoeltijd die hiervoor benodigd is kost ook energie. LED verlichting hoeft niet voor te warmen en niet af te koelen, het licht gaat direct aan en uit. Een starter is niet benodigd wat op zijn beurt weer stroom bespaart. De directe start van de lampen maakt het ook mogelijk om direct te gaan sporten, LED lampen hoeven niet voor te gloeien.

Eenvoudige installatie

De installatie van LED verlichting is snel gebeurt. De huidige hogedruk lampen kunnen eenvoudig vervangen worden. Er kan gebruik worden gemaakt van de bestaande stroomaansluiting. Installatie op de bestaande masten brengt dan ook vaak geen hoge kosten met zich mee. Mastverlichting.com kan hier uitstekend in faciliteren.

Terugverdientijd

De LED armaturen zijn duurder in aanschaf maar verdienen zich al snel terug. De terugverdientijd of ROI (Return Of Investment) is afhankelijk van de wijze waarop de vervanging wordt toegepast en wordt bij een offerte voor u berekend. Afhankelijk van beschikbaarheid kunt u gebruik maken van subsidies. Daardoor kunnen de uiteindelijke kosten voor uw vereniging beperkt blijven. Binnenkort kunt u op dit blog meer lezen over de terugverdientijd en gebruik maken van onze berekeningstool voor terugverdientijd.

Terugverdientijd LED verlichting sportvelden

Contact

Wilt u meer informatie over wat Mastverlichting.com voor u en uw sportvereniging of club kan betekenen? Neemt u dan gerust contact met ons op, we zijn u graag van dienst!

Contact