De EDS subsidieregeling gaat plaatsmaken voor een nieuwe subsidieregeling, kijkt u daarom bij dit bericht.

Heeft u nieuwe LED sportverlichting, zonnepanelen of andere milieuvriendelijke goederen aangeschaft of wilt u dat in 2018 gaan doen? Dan ligt er begin 2018 subsidie vanuit de RVO op u te wachten. Doorloop dit stappenplan en ontvang gratis geld voor uw club.

Wij ontvangen veel vragen van sportverenigingen en stichtingen die gebruik willen maken van de Subsidieregeling en duurzame energie sportaccommodaties. Immers zijn ook komend jaar (2018) weer veel duurzame aanschaffen afhankelijk deze subsidie.

Hoe werkt dat dan en gaat zo’n aanvraag in één keer goed? Dat is een logische vraag, want zonder u bang te maken zijn er best een paar valkuilen bij het indienen van deze subsidieaanvraag. Dit stappenplan helpt u gegarandeerd, natuurlijk kunt u ook rechtstreeks gebruikmaken van de uitgebreide handleiding voor de EDS van RVO zelf.

Alvast de belangrijkste tip: Wees op tijd

Zorg dat u in ieder geval voor december start met de voorbereidingen, het liefst eerder. Vaak vindt er ook bestuurlijk overleg plaats en eventueel een goedkeuring van de leden van de sportclub. Belangrijk: Doe de aanvraag direct op het moment dat de subsidieregeling open gaat (2 januari 2018).

Vooraf aan de subsidieaanvraag voor LED sportverlichting

Bekijk of u in aanmerking komt voor subsidie of vraag advies aan Mastverlichting.com. Zorg dat u in ieder geval deze eerste 4 stappen heeft gezet om subsidie op LED sportverlichting te ontvangen:

Stap 1: Vraag een eHerkenning aan zodat u kunt inloggen op het eLoket van de RVO. Dit duurt een aantal werkdagen, dus doe dit tijdig!

Stap 2: Zorg voor een ingevulde ‘verklaring de-minimis

Stap 3: Heb deze gegevens bij de hand:
NAW, KvK gegevens, correspondentieadres, e-mailadres, bankgegevens (IBAN en BIC)

Stap 4: Zorg voor een overeenkomst mét kosten uitsplitsing van materiaalkosten en arbeidskosten. Ook moet de overeenkomst tussen u en installateur/leverancier door beide partijén ondertekend zijn. Nog geen overeenkomst? Vraag snel een offerte aan.

De volgende stappen hebben betrekking op de daadwerkelijke aanvraag voor de EDS

Stap 5: Ga via deze link naar de website van de RVO en klik op ‘subsidie aanvragen’. Log in met uw eHerkenning. Logt u voor het eerst in? Maak dan eerst een profiel aan, deze wordt ook gebruikt bij al uw toekomstige aanvragen.

Stap 6: Kies voor ‘nieuwe aanvraag’ en kies in de formulierencatalogus voor EDS.

Stap 7: Via het tabblad ‘welkom’ komt u bij het tabblad ‘kom ik in aanmerking?’. Daar beantwoordt u alle vragen.

Stap 8: Vervolgens komt u bij het tabblad ‘formulier aanmaken’. Hier vult u alle gegevens in en vult u in of het om een vereniging of een stichting gaat. Bent u betrokken bij een stichting? Zorg dan dat u bij de hand heeft of de stichting (gedeeltelijk) eigenaar is van de accommodatie, en om welke accommodaties het gaat.

Stap 9: Voer alle verplichte gegevens in (NAW en KvK) of controleer deze als ze vooraf ingevuld zijn.

Stap 10: Op het tabblad ‘bijlagen’ kunt u nu alle documenten uploaden die betrekking hebben op de aanvraag. Upload in ieder geval: overeenkomst tussen u en leverancier/installateur, ingevulde en ondertekende de-minimis verklaring en een eventueel energieadvies.

Stap 11: U kunt de subsidieaanvraag nu indienen. Klik op ‘naar verzenden’ en dan op ‘controleren’. Geen fouten? Druk dan op ‘ondertekenen en verzenden’. U ontvangt een ontvangstbevestiging op het eerder ingevulde emailadres.

Wie van de club kan of moet dit doen?

Meestal wordt de subsidieaanvraag door één van de bestuursleden van de vereniging/stichting gedaan. Heeft u geen ervaring en wilt u deze aanvraag liever door iemand laten doen met ervaring? Dat kan, neem gerust contact met ons op.

We hebben dit artikel met zorg samengesteld om u van een goede voorbereiding te voorzien en te zorgen dat u straks niet naast de subsidie grijpt. Echter kunnen wij u geen 100% garantie geven op een succesvolle aanvraag, er zijn meerdere factoren die meespelen. Wilt u zeker zijn van uw aanvraag? Laat deze dan door ons indienen.

Snel een offerte voor LED sportverlichting nodig?

U wilt snel stappen kunnen zetten, dat begrijpen we. Vul het contact formulier in en u ontvangt binnen 1 week een uitgebreid voorstel met terugverdientijd. Uiteraard geheel vrijblijvend.

De RVO heeft een nóg uitgebreidere handleiding gemaakt met afbeeldingen van de online omgeving.